SERVICII

Consultatie
Intelegem anxietatea fiecarui pacient datorata vizitei la stomatolog, de aceea va oferim posibilitatea unei consultatii care sa nu va oblige cu nimic.
In aceasta vizita veti cunoaste medicul, si utilitatile moderne ale cabinetului, care ne ofera posibilitatea de a va promite un tratament dentar de cea mai buna calitate. Va vor fi prezentate cateva optiuni de tratament insotite de explicatii, precum si costurile asociate interventiilor.

Profilaxie
Profilaxia reprezinta prevenirea imbolnavirii dentare, dar si prevenirea complicatiilor, in cazul afectiunilor deja existente. Detectarea precoce este cheia pentru evitarea tratamentelor complicate si costisitoare. Principalele afectiuni dentare, caria si boala parodontala sunt sarace in simptome in stadiile incipiente. Pacientul nu poate observa singur, in timp util, daca apare imbolnavirea dentara sau care este gravitatea afectiunii sale. De aceea sunt foarte importante vizitele regulate la medicul dentist, pentru a putea surprinde si trata din timp diversele afectiuni dentare si pentru a preveni aparitia altora.

Odontoterapie
Caria dentara este o leziune care distruge tesuturile dure ale dintelui. In fazele incipiente, ea nu poate fi observata decat de catre medicul dentist; atunci cand prezenta cariei este sesizata si de pacient, leziunile sunt deja avansate. De aici rezulta importanta controalelor periodice la cabinetul de stomatologie, pentru a putea surprinde imbolnavirea in stadiul incipient. Cu cat caria este surprinsa mai devreme, cu atat sacrificiul dintilor este mai mic, tratamentul este mai simplu, mai putin costisitor si necesita mai putine sedinte. La inceput, caria se manifesta ca o simpla coloratie maronie a dintelui. Ulterior apare o cavitate, care continua sa se mareasca. Daca procesul evolueaza, se produce si inflamatia pulpei dentare ("a nervului"), ceea ce duce la necesitatea indepartarii acesteia si la obturarea canalelor radiculare ("se omoara nervul").
Tratamentul cariilor urmareste:
- indepartarea in totalitate a tesuturilor dentare afectate,
- protectia tesuturilor sanatoase, prin utilizarea unor materiale care izoleaza dintele de variatiile de temperatura,
- reconstructia dintelui (plomba), cu ajutorul unor materiale care asigura in egala masura rezistenta, functionalitate si estetica.
Intregul tratament se realizeaza sub anestezie locala, care inlatura orice disconfort.

Endodontie (Tratament de canal)
Endodontia este specialitatea care se ocupa cu tratamentul canalului radicular fiind una dintre cele mai importante parti ale tratamentului, deoarece durata de viata a dintelui depinde in primul rand de corectitudinea acestuia.
Tratamentul de canal consta in indepartarea pulpei dentare (a “nervului”) din canalele radacinilor, urmat apoi de curatarea, largirea si sterilizarea acestor canale si apoi de obturarea lor. Obturatia de canal reprezinta ultima etapa a tratamentului endodontic si consta in sigilarea radacinilor cu materiale speciale, care previn infectiile.

Estetica dentara
Albirea este o procedura sigura si eficienta, utilizata pentru a indeparta coloratiile si petele de pe dinti, dar si pentru a deschide culoarea naturala a dintilor, atunci cind pacientul doreste acest lucru.
Culoarea dintilor este data de stratul de dentina, care transpare prin smalt. Cu timpul, anumite substante colorate (din cafea, ceai ,vin rosu) patrund prin smalt si se impregneaza in dentina, de unde nu mai pot fi indepartate printr-un simplu detartraj.
Printre cauzele cele mai frecvente care determina aparitia petelor se numara: consumul de cafea si de ceai, fumatul, anumite antibiotice, traumele dentare, fluorizarea excesiva.

Chirurgie orala
In cabinetul nostru se realizeaza urmatoarele interventii chirurgicale:
- Extractii dentare
- Odontectomii (extractii de dinti inclusi)
- Chistectomii (indepartarea chisturilor)
- Premolarizari
- Interventii chirurgicale ajutatoare protezarii mobile
- Rezectie apicala
- Inserarea de implanturi dentare
- Sinus lifting intern si extern
Interventiile de Chirurgie Orala sunt realizate de personal medical specialist in Chirurgie orala, cu o pregatire profesionala de un nivel inalt.

Pedodontie (Stomatologie pediatrica)
Reprezinta asistenta stomatologica acordata copiilor (pedodontie).
Copiii sunt o categorie aparte de pacienti, datorita particularitatilor dintilor de lapte si a dintilor definitivi tineri, dar si pentru ca este esential sa castigam increderea micutilor de la bun inceput. Pentru ca atmosfera e placuta si prietenoasa,iar tratamentul foarte putin traumatic,copiii vin cu placere la cabinetul noastru.
Stomatologia pediatrica cuprinde si tratamente profilactice (fluorizari, sigilari,indrumari privind periajul dentar) deoarece prevenirea cariilor este la fel de importanta ca si tratarea lor.
Anumite afectiuni ale dintilor de lapte provoaca tulburari in dezvoltarea dintilor definitivi; de aceea este foarte important sa se acorde aceeasi atentie si tratarii dintilor de lapte, pentru ca de sanatatea lor depinde dezvoltarea armonioasa si sanatoasa a arcadelor dentare permanente.

Parodontologie
Parodontologia se ocupa cu tratamentul afectiunilor tesutului de sustinere al dintelui. In cazururile grave de parodontopatie marginala, pacientul poate pierde dinti sanatosi. Afectiunile gingivale este cea mai importanta cauza a pierderii dintilor la populatia adulta. Dintii dumneavoastra ar trebui sa va serveasca toata perioada vietii.
Cu o ingrijire adecvata acest lucru se poate realiza. Periajul regulat, folosirea atei dentare si vizitele periodice pentru detartraj si periaj profesional pot ajuta in evitarea bolilor parodontale.
Cu toate ca placa microbiana este principala cauza a bolii parodontale, exista si alti factori care o favorizeaza, ca fumatul, utilizarea contraceptivelor orale, punti neadaptate corect marginal, obturatii dentare vechi, boli sistemice precum SIDA sau diabet, anumite tipuri de steroizi sau alte medicamente, bruxism si chiar o proasta alimentatie.

Protetica
Atunci cand caria dentara a distrus o mare parte din dinte, acesta nu mai poate fi refacut printr-o simpla obturatie ("plomba"). Peretii restanti sunt prea subtiri pentru a putea suporta presiunea care se exercita asupra dintelui atunci cand mancam si se pot fractura. De aceea este necesara protectia peretilor sanatosi, prin acoperirea lor cu o coroana dentara.
Daca totusi dintele nu mai poate fi salvat si este extras, spatiul lipsa poate fi completat fie printr-o lucrare protetica (punte dentara), fie cu ajutorul unui implant dentar. Coroanele si puntile dentare sunt lucrari protetice fixe (cimentate).Daca pacientul pierde un numar mare de dinti, se confectioneaza o proteza dentara care trebuie indepartata zilnic, pentru igienizare (lucrare protetica mobila).
Pentru ca folosim materiale de cea mai buna calitate, pentru ca avem o colaborare stransa cu tehnicienii dentari si pentru ca acordam o atentie speciala dorintelor pacientului, obtinem lucrari protetice care exceleaza prin estetica si functionalitate.
In cabinetul nostru se realizeaza:
- lucrari protetice din portelan, cu suport metalic
- lucrari protetice din portelan, pe suport din oxid de zirconiu
- lucrari protetice din portelan fara suport metalic
- incrustatii
- fatete ceramice sau din compozit
- lucrari pe implanturi dentare
- proteze acrilice si scheletate

Ortodontie
Ortodonţia este o specializare a medicinei dentare care se ocupă de corectarea anomaliilor dentomaxilare. Aparatele ortodontice sunt mijloacele prin care se realizează acest lucru. Pe lângă aspectul inestetic, dinţii strâmbi sunt mai greu de îngrijit, pot fi pierduţi mai devreme datorită carierii şi parodontopatiei, şi obligă muşchii masticatori la un efort suplimentar, ce poate duce la dureri de cap, disfuncţia ATM şi dureri la nivelul gâtului, umărului şi spatelui. Avantajele tratamentului ortodontic includ o mai bună sănătate orală, un aspect mai plăcut şi o durabilitate mai mare a dinţilor.